Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

De riem is meer dan alleen een functioneel product. Het is een belangrijk item in de garderobe van uw klant geworden. In deze blog vertellen wij u meer over het belang van de riem in uw assortiment en geven wij het geheime recept tot het beste riemenadvies weg.

*Vergeet niet in te loggen als u de producten uit deze blog in de webshop wilt bekijken

In drie stappen op zoek naar de wens van uw klant

Een klant bezoekt uw winkel en vraagt advies over riemen. Wat doet u dan? Hieronder vindt u een vragenlijst die u kunt gebruiken om uw klant tevreden met riem naar huis te laten gaan.

 1. Voor welke gelegenheid koopt u deze riem?
  Is het antwoord zakelijk? Adviseer dan een glad leren of suède riem. Toch casual en voor dagelijks gebruik? Dan is het van belang dat de riem een goede kwaliteit leer heeft, anders is komen er snel scheurtjes in. Ga bij een dagelijkse outfit voor een print. Dat geeft net dat beetje extra.
 2. Welke kleur schoenen draagt u het meeste?
  U wist het misschien niet, maar de kleur van de riem hangt af van uw schoenen. Draagt uw klant het meest zwarte schoenen? Adviseer dan een zwarte riem. Heeft u een klant met felgekleurde schoenen? Dan kunt u het beste een neutrale kleur voorstellen.
 3. Wat is uw maat?
  Misschien een logische vraag, maar veel consumenten weten het antwoord niet. De juiste riemmaat staat in onze maattabel. Tip: de maat meet u door vanaf het einde van de gesp tot het middelste gaatje van de riem te meten. Rond altijd naar boven af

Meet de maat vanaf het einde van de gesp tot het
middelste gaatje van de riem.

Heuptas uit de Porto collectie van Micmacbags

Net wat anders voor de vrouw

De bovenstaande lijst is zowel voor mannen als vrouwen. Toch zien wij dat vrouwen de riem met meer kledingstukken en op verschillende manieren dragen. Hierbij extra vrouwentips:

Tip 1: het is u vast niet ontgaan dat er steeds meer verschillende prints te koop zijn. Een riem met print staat het beste bij een neutrale outfit. Een kleurtje kan bij elke outfit, zolang het maar bij de schoenen past!

Tip 2: de heuptas! Deze banden die aan de heuptassen vastzitten, passen goed door de lussen van de broek van uw klant. Handig als ze net wat extra spullen mee willen nemen en hun handen vrij willen houden.

Extra draagtip: tailleriemen is misschien wel de redder van bijna elke outfit van de vrouw. Door deze op de hoogte van de taille vast te maken, ligt de nadruk op een smalle taille. Welke vrouw wil dat niet!

Uw eigen assortiment bijvullen?

De riem is een goed product voor bijverkoop. Een goed riemenassortiment draagt gegarandeerd bij aan een succesvolle verkoop. Dit zijn onze bestverkochte riemen.

 1.  De El Paso collectie van Hide & Stitches is de favoriet van de dames. Deze collectie is uitgebreid en heeft zowel rustige kleuren als opvallende kleuren en dierenprints. Ontdek de collectie hier >
 2. Voor de man is de Frisco collectie van Hide & Stitches een musthave. Of hij nu op zoek is naar een riem voor een zakelijke afspraak of voor een casual outfit. Met deze collectie slaagt de man zeker. Ontdek de collectie hier >
 3. De collectie van DD Exclusive is voor de man die net even wat anders wil. Deze riemen gaan mee met de tijd en vallen daardoor al jarenlang in de smaak. Ontdek de collectie hier >

De El Paso collectie van Hide & Stitches

Benieuwd naar ons complete riemenassortiment?

Vraag vrijblijvend een demo-account aan!