Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

Uw winkel mag weer open, alhoewel op afspraak. In dit blog delen we drie tips om in de huidige situatie het meest uit uw verkoop te halen.

 

1. Zorg dat u online zichtbaar bent

Minder mensen in de winkelstraat, betekent meer online bezoek. De consument kan dan wel niet 'zomaar even naar de winkel', maar zoekt wel de producten die hij nodig heeft. Zorg daarom dat u online te vinden bent. Heeft u (sinds corona) een website of gebruikt u social media? Investeer in uw online communicatie, zodat uw doelgroep u niet vergeet. De klant maakt sneller een winkelafspraak , nadat ze nieuwsgierig gemaakt zijn naar uw collectie via online kanalen.

Gratis cursus: hoe werkt het algortime van Facebook?

" Blijf bij jezelf, zo houd je het persoonlijk! "

- Miranda van der Kooij - 

 

2. Persoonlijke communicatie

Veel ondernemers ontdekten tijdens de vorige lockdowns de kracht van persoonlijke video's. Een vlog brengt uw winkel en producten dichtbij de consument. Maar ook persoonlijke foto's op social media zijn effectief. Dichtbij jezelf blijven blijkt krachtiger dan we dachten. Als een klant vervolgens bij u in de winkel komt, is het eerste contact al gelegd. Dat komt de verkoop ten goede!

 

3. Koop producten per stuk in

Winkelen op afspraak geeft een andere dimensie aan uw verkoop. Klanten zijn gemiddeld langer in uw winkel en u heeft vaak meer tijd om de klant van advies te voorzien. Daarom is het belangrijk dat uw collectie compleet en vernieuwend is. De klant mag niet voor niets komen! Zorg wel dat u slim inkoopt; koop producten per stuk in. Is een tas verkocht? Plaats het product in uw Dugros winkelmandje en vul uw assortiment aan als dat nodig is. Zo is uw aanbod altijd compleet, maar houdt u uw risico laag.

Populaire damesriemen van Hide & Stitches


Bonustip: het belang van uw etalage

Maak gebruik van uw etalage. Deze is niet voor niets bedoeld om de consument te verleiden. Etaleer producten die voor de consument snel te beoordelen zijn. Laat ook weten hoe eenvoudig een winkelafspraak gemaakt kan worden en geef informatie over (online) bestelmogelijkheden. Meer tips? Klik hier voor gratis tips over etaleren >

 

PS: Wist u dat Dugros vorig jaar een wedstrijd organiseerde? De mooiste etalage van Nederland werd gewonnen door Sanne's Sieraden.

Ook klant worden bij Dugros?

Vraag vrijblijvend een demo-account aan!