Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

Van gesloten winkeldeur naar het openen van een webshop

Mariël van Marregien, een tassenwinkel in Deventer, vond een webshop eerst niet nodig. "Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact met de klant en vond een webshop te onpersoonlijk". Daarnaast was ze bang dat het haar veel extra tijd zou kosten. Toch heeft ze inmiddels een webshop, waardoor ze, ondanks dat haar winkel dicht is, toch tassen verkoopt.

"Ik gebruikte al heel intensief social media. Door actief te zijn op social media, bleef ik in the picture bij klanten en stond de verkoop niet stil. Op een gegeven moment kreeg ik zoveel vragen binnen via social media dat ik soms om elf uur 's avonds nog berichtjes aan het beantwoorden was. Toen ben ik toch begonnen met een webshop. Via de webshop kunnen klanten zelf productinformatie vinden en de tas bestellen."

"Een webshop vond ik te onpersoonlijk"

Mariël vertelt hoe zij slim om gaat met inkoop en verkoop om haar risico zo laag mogelijk te houden. "Deze week plaatste ik bijvoorbeeld een bestelling bij Dugros, waarvan een paar tassen rechtstreeks voor al geplaatste bestellingen van klanten waren. Ik houd een stuk minder voorraad, waardoor ik minder vaste lasten heb.

"Ik koop mijn producten nu per stuk in. Zo houd ik mijn risico laag."

Het lukt Mariël om, ondanks de maatregelen, positief te blijven. "Als je niet meer positief bent, heeft het geen zin meer. En bij de dag leven, dat is ook belangrijk".