Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

Blijf bij jezelf, zo houd je het persoonlijk!

In deel vier van ondernemers vertellen, deelt Miranda van van der Kooi's Lederwaren haar ultieme tip om meer te verkopen via social media: "Zet je schaamte aan de kant en plaats foto's van jezelf met tassen op social media. Jij bent het gezicht van de winkel en dat willen mensen zien. Niet het perfecte fotoshoot plaatje."

"Het was voor mij ook best een hele stap, maar het werkt!"

Van der Kooi's Lederwaren was altijd al te vinden op social media, maar sinds de lockdown is het voor hen een onmisbare tool voor de verkoop. Al is het gebruikelijke klets- en verkooppraatje dat je in de winkel hebt niet mogelijk, Miranda weet het online toch heel persoonlijk te houden voor haar klanten. "Het was echt even een stap, maar ik ben foto's waar ik zelf opsta gaan posten. Dat werkt ontzettend goed. Normaal gesproken ben ik ook het gezicht van de winkel, dus waarom online niet? 

En het werkt, aldus de energieke ondernemer. "Ik krijg de meeste reacties op mijn eigen foto's. En omdat ik mijn 06-nummer er ook bij zet, is het voor klanten makkelijk om mij te benaderen. Op die manier lijkt het zoveel mogelijk op het echte klantcontact dat je normaal in de winkel hebt." Wekelijks krijgt Miranda tientallen bestellingen binnen via de socials. "Het is minder dan normaal, maar met alle kleine beetjes ben je blij!"

"Elke dag delen we positieve foto’s en bijvoorbeeld een koopje."

Blijven hangen in de moeilijke omstandigheden zit er voor Miranda niet in. "Positief blijven is belangrijk. Als ik alleen maar zit te zeuren, haal je het negatieve eruit. Elke dag zijn we samen in de winkel en delen we positieve foto's en koopjes op social media. Het kost energie, maar je krijgt er alleen maar positivitieit voor terug."