Cookiebar info

Het looiproces

Voor de tassen van de Mendoza collectie hebben we alleen de beste koeienhuiden geselecteerd. Het looiproces is semi vegetable, dus er is voor het overgrote deel gebruik gemaakt van plantaardige natuurlijke grondstoffen. En een beetje ongevaarlijke chroomzouten.

Daarnaast is het ook nog eens een volnerf leder (full grain) van 1,6 tot 1,8 millimeter dik. Dat wil zeggen de buitenste laag van de huid. Het sterkste en meest natuurlijk gedeelte. Kwaliteit die lang mee kan dus! Het gedeelte met vacht is echte koeienvacht in de natuurlijke kleur, die later is meegekleurd. Daardoor is er soms wat kleurverschil.

Verkrijgbare kleuren

Zo blijft jouw Mendoza tas mooi

Natuurlijk wil je je nieuwe Mendoza tas graag mooi houden. Insprayen met impregneerspray tegen water en vuil is altijd een goed idee. Omdat dit leer al wax en olie bevat kun je krasjes er makkelijk met een poetsdoek uitwrijven. Bij diepere krassen of op droge plekken kun je en wax of polish gebruiken, maar zorgt dat dit niet op het vachtje komt. Het hair-on gedeelte op de tas, biedt namelijk al een natuurlijk bescherming voor het leer.

Spray je tas in met een vocht- en vuilafstotende spray

Diepe krassen of droge plekjes? Gebruik een wax of polish

Ontdek de Mendoza collectie

De Mendoza collectie is verkrijgbaar bij onze online verkooppunten of een verkooppunt bij jouw in de buurt. Een Mendoza tas gescoord? Super tof! Deel jouw aanwinst met ons op de socials.