Wij gebruiken cookies om jouw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website ga je akkoord met de plaatsing van de cookies. Instellingen aanpassen

Het blijft lastig; hoe maak ik content die aanslaat bij mijn doelgroep? En welk platform gebruik ik daarvoor? In deze blog geven we u concreet antwoord op die vragen, zodat u binnen no time uw doelgroep effectief bereikt op social media!

 

Instagam

Door de jaren heen zijn steeds meer soorten mensen Instagram gaan gebruiken, maar het grootste deel bestaat nog steeds uit jongeren en jongvolwassenen. Meer dan 60% van alle Instagram gebruikers zijn 18-24 jaar oud. Hieronder vindt u tips om de juiste content voor dit platform te maken:

  • Maak een contentplan. Bedenk van te voren hoeveel posts, stories en reels u per week gaat plaatsen en waar die over gaan.
  • Bedenk hoeveel tijd u per dag op Instagram contact zoekt met andere ondernemingen en gebruikers. Zo bouwt u relaties op.
  • Kies een duidelijke profielfoto en omschrijf in de bio in éen zin waar uw onderneming over gaat. Zo zien gebruikers in een oogopslag met wat voor Instagram profiel ze te maken hebben!

 

Instagram wordt door veel verschillende mensen gebruikt

'' We leven in een tijd waarin we sociale media als tool kunnen gebruiken ''


Facebook

De grootste groep gebruikers op Facebook zijn mensen tussen de 25 en 35 jaar oud, een stukje ouder dan Instagram dus. Ook een leuk feitje: veel gepensioneerden zitten op Facebook! Hieronder wat tips voor leuke Facebook content:

  • Plaats een banner in uw profiel. In de banner plaatst u een afbeelding of ontwerp die laat zien waar het Facebook profiel over gaat.
  • Gebruikt links in posts! Op die manier kunt u klanten direct doorsturen naar uw website of andere webpagina’s.
  • Plaats altijd een foto of video, niet alleen tekst. Gebruikers scrollen vaak langs tekst zonder te lezen. Daarnaast heeft u met uw onderneming vast wel leuk beeldmateriaal om te delen

TikTok

Op TikTok deelt u korte filmpjes van maximaal 1 minuut. Twee derde van alle gebruikers bestaat uit mensen tussen de 15 en 19 jaar oud. Hieronder wat tips voor content:

  • Doe mee aan TikTok trends. Met een beetje creativiteit kunt u als bedrijf of de trends inspelen. Denk aan trends zoals expectations vs. reality, lifehacks, glow-ups en routines.
  • Gebruik populaire hashtags. Die zijn voor het algoritme van TikTok heel belangrijk. Denk dan aan hashtags die relevant zijn voor uw content én uw doelgroep.
  • Zorg dat de eerste paar seconden van de video meteen boeiend zijn. Op TikTok scrolt iedereen snel door, dus het is belangrijk dat uw content meteen de aandacht trekt!