Onze missie en visie

De leer- en modeindustrie kent veel uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Wij geloven dat we als bedrijf een belangrijke rol spelen in het verminderen van de impact van onze activiteiten op het milieu en het creëren van een duurzame samenleving. We hebben daarom een duidelijke misie en visie ontwikkeld die ons richting geeft en helpt om onze doelen te bereiken.

Onze missie
Wij willen fashion accessoires niet alleen betaalbaar houden, maar ook duurzaam maken.

Onze visie
In de aankomende jaren wil Dugros door de verkoop van fashion accessoires aantoonbare positieve invloed hebben op mens, milieu en maatschappij.


Onze duurzame kernthema's

Het duurzaamheidsbeleid van Dugros richt zich op 4 kernthema's. Deze thema's geven richting en vormen de belangrijkste uitdagingen voor de aankomende jaren. Jaarlijks brengen wij verslag uit op deze thema's in ons jaarverslag.

Inspireren voor de toekomst

We inspireren onze collega's, klanten én leveranciers door concreet invulling te geven aan ons MVO beleid. We communiceren erover, delen kennis, zoeken samenwerking en vertellen succesverhalen.

Een duurzaam assortiment

Door te werken met duurzamere materialen leveren we een bijdrage aan een beter milieu. Ons assortiment verduurzamen we door anders te ontwerpen en gebruik te maken van andere of minder grondstoffen.

Een duurzame keten

Als afnemer van fashion accessoires hebben we direct invloed op de omstandigheden in de keten. Samen met onze productiepartners zoeken we naar duurzamere werkwijzen. Daarnaast werken we uitsluitend met BSCI of SA8000 locaties.

Transparantie in de keten

Door de keten transparant te maken krijgt iedereen inzicht in de omstandigheden binnen de keten. We zetten ons in voor eerlijk en veilige productie in de ketens. Hierbij maken we  gebruik van NGO's en nemen we deel aan projecten in productielanden.

Onze MVO werkgroep

Binnen Dugros werken 5 collega’s aan het vormgeven en uitvoeren van het MVO beleid. Samen vormen zij de MVO werkgroep. De groep bestaat uit collega’s van logistiek, marketing, inkoop, backoffice en sales. Door het gebruik van een werkgroep leeft MVO onder alle afdelingen en is er meer draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen.

Meer over duurzaamheid

Duurzaamheid houdt ons al jarenlang elke dag bezig. Door onze kennis te delen, te vergroten of te bundelen kunnen we stappen maken. Zowel binnen ons bedrijf, in Nederland en daarbuiten. Wij zijn daardoor gestart met het verzamelen van nog meer kennis en het bespreken van veelgestelde vragen omtrent duurzaamheid.

ISO 9001-certificaat

Wij zijn in bezit van het ISO 9001 certificaat. Dit certificaat benadrukt het belang van de wensen van de klant, de kwaliteit en van continue ontwikkeling. Bij ons staan klanten centraal en zijn we elke dag bezig met het verbeteren van processen en het benutten van kansen. 

Amfori

Amfori BSCI is een internationale vereniging die internationale bedrijven helpt bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen. Samen met Amfori willen wij zorgen voor een duurzamere en eerlijkere handel.

Onze partners