De mooiste etalage van Nederland

In misschien wel de meest moeilijke tijd voor winkeliers sinds tientallen jaren, organiseert Dugros een wedstrijd: De mooiste etalage van Nederland. Wat er op het spel staat? Shoptegoed van €500, €400 en €300.   

Klanten hadden drie weken de tijd om foto's van hun etalage in te zenden. 16 februari kwamen Bas, Mariëlle en Lauren bij elkaar voor de jurering. Uit alle inzendingen werden drie winnaars gekozen. Sanne van Sanne's sieraden won de eerste prijs. Kort na het eindoordeel van de jury belden we haar op. Haar reactie was er één voor in de boeken, zó blij was ze. Ook de tweede en derde winnaar zijn telefonisch op de hoogte gebracht. Eind deze maand overhandigen vertegenwoordigers Hilde, Joost en Eric persoonlijk de cheque met het shoptegoed aan hun klanten. "Het was echt een feestje, zo tijdens de lockdown. Klanten blij maken is iets wat we graag doen", aldus directeur en jurylid Bas Duifhuizen.

1.


Winnaar €500 shoptegoed bij Dugros: Sanne's Sieraden

 Geen dame loopt hier voorbij zonder om te kijken

"Deze etalage is heel aantrekkelijk geëtaleerd, waardoor het de consument nieuwsgierig maakt. Maar ook commercieel, doordat er prijzen te zien zijn en uitleg hoe de consument tijdens de lockdown een bestelling kan plaatsen. Kortom, dit is een etalage hoe (in deze tijd) een etalage moet zijn!"

2.


Winnaar €400 shoptegoed bij Dugros: Tas Plus

Lekker commercieel!

"Tas Plus wint het in alle opzichten op commercieel gebied van de andere inzendingen. De prijsopbouw is erg goed, het is duidelijk zichtbaar hoeveel welke tas kost én hoe tijdens de lockdown een bestelling geplaatst kan worden. Deze etalage is minder creatief, maar wél functioneel."

3.


Winnaar €300 shoptegoed bij Dugros: Basic & Trend

 Knus en gezellig

"Na sneeuw- en ijspret genieten we nog even na met deze sfeervolle etalage. Basic & Trend koos ervoor om echt een winterthema toe te passen in de etalage. Erg gezellig, het nodigt uit om even naar binnen te stappen. De tassen zijn op kleur gegroepeerd en de etalage toont een divers aanbod" 

Wie was de jury?

Lauren Noort

Lauren is designer bij Dugros. Zij beoordeelde de etalages op creativiteit. "Ik ben heel erg benieuwd naar de creativiteit van onze klanten. Wat voor toeters en bellen zullen ze uit de kast halen om kans te maken op het shoptegoed?"

Bas Duifhuizen

Als directeur van Dugros is Bas een rasechte ondernemer. Hij kent het verkoopvak van binnenuit. Vanuit zijn ervaring beoordeelde hij hoe commercieel de etalage is. Nodigt het de consument uit om te kopen? "Een etalage is pas geslaagd als de consument getriggerd wordt om de winkel binnen te stappen of tijdens de lockdown een berichtje te sturen via e-mail, social media of webshop."

Mariëlle Jelier

Mariëlle, dagelijks werkzaam in de Cash & Carry van Dugros, volgde een opleiding in etaleren. Zij beoordeelde de etalages op professionaliteit. Is de etalage op de juiste manier geëtaleerd? "Ik vind het belangrijk dat er een opbouw te zien is in de etalage, bijvoorbeeld aan de hand van een thema. Tassen leuk bij elkaar zetten kan iedereen, maar etaleren is een vak apart."


Positief blijven tijdens een lockdown

Nu onze klanten hun winkeldeuren nog niet mogen openen, gaan we samen op zoek naar creatieve oplossingen. Winactie "De mooiste etalage van Nederland" was een initiatief van Dugros om winkeliers tegemoet te komen én om samen positief te blijven. Ondernemers gaan zelf ook aan de slag met creatieve oplossingen. Recent interviewde we vier ondernemers over hoe zij positief blijven in coronatijd. Meer lezen? Klik op onderstaande button.